• VV Eemdijk 4 โ€“ BZC'13 2 (3-1)

   

  Verslag Roger

  Onze 2de bekerwedstrijd stond vandaag op het programma. Tegen het wat onbekende (qua niveau) Eemdijk gingen we proberen ons beker succes van vorige week uit te breiden.
  Vol goede moed om aan onze verbeterpunten te werken en een goeie wedstrijd te spelen gingen we van start.
  De kracht van Eemdijk was vooraf niet bekend maar tijdens de eerste helft werden we daar helaas hardhandig op gewezen. Het was een ploeg met veel lopende mensen en die fysiek ook zeer sterk voor de dag kwam.
  We hadden met name geen antwoord op hun lopende mensen vanuit het middenveld en kwamen daardoor steeds 1 op 1 te staan achterin. Dit uitte zich ook na een kwartier op het scorebord, 1-0 voor Eemdijk.


  Tijdens een spaarzame uitbraak kregen we een penalty voor een overtreding op Nicky. Paul, onze aanvoerder vandaag nam zijn verantwoordelijkheid maar kon helaas dit buitenkansje niet benutten waardoor het 1-0 bleef.
  Het spelbeeld veranderde niet echt en Eemdijk kon zelfs op 2-0 komen. Het lukte ons niet om een vuist te maken voorin en waren over het hele veld steeds een stap te laat. 2-0 was ook de ruststand.
  Na een tactische omzetting en elkaar positief op te hebben gepept gingen we van start voor de 2de helft. Voetballend ging het zeker beter in de 2de helft maar eerlijkheidshalve gebied het mij te zeggen dat Eemdijk het betere van het spel had vandaag. Ze liggen frisser en waren feller op de bal.
  Na een uitbraak van Eemdijk kwamen ze op 3-0.


  Heel even leek het erop of we de weg kwijt waren maar toen zag ik de laatste 15 minuten weer die wilskracht terug. Wesley onze keeper ging er nog geblesseerd af en Tom Snoek nam zijn plek in! Dank je wel Tom! Topper!
  We hadden een serie corners op het eind van de wedstrijd en ineens kwam de bal voor Eric zijn voeten en hij joeg hem de verre hoek in! 3-1. Bij een scrimmage erna leek het heel even of we nog terug konden komen tot 3-2 maar helaas bleef 3-1 de eindstand.
  Soms kom je een tegenstander tegen die op die dag net wat beter is. Vol goede moed gaan we verder op deze weg. Met positieve opvatting en wilskracht! Ik heb weer verbetering gezien ondanks deze uitslag! Jullie zijn toppers!

 • Hertha 2 - BZC'13 2 1-1
   
  Wederom een oefenwedstrijd voor de mannen van het 2de. Met een iets andere samenstelling dan afgelopen dinsdag ivm 2 man naar 1, 2 blessure gevallen en 3 afwezig ivm andere redenen gingen we van start. Hertha was gelijk fel en dwong een paar kansjes af in de eerste minuten maar de goal viel aan de andere kant! Na een goed genomen corner kwam de bal via de rebound op het hoofd van Oscar die hem in de korte hoek langs de keeper deed koppen! 0-1 voor de boys van BZC'13 2.
  Het spel golfde aardig op en neer en Hertha kreeg nog 2 hele goede kansen die beide op de lat deden eindigen! Eerlijkheidshalve gebied te zeggen dat die kansen wel ontstonden door slordigheid van onze kant, welke ook is uitgesproken hรจ Wesley ๐Ÿ˜‰. 0-1 was de ruststand.
  De tweede helft ging het ook aardig gelijk op. Hertha had wel meeste grip op het middenveld wat het ons lastig deed maken in de opbouw. Toch konden we er een paar keer gevaarlijk uitkomen maar helaas resulteerde dat niet in de verlossende 0-2. In de 85ste minuut kreeg Hertha een vrije trap die goed werd genomen en in eerste instantie nog gepareerd kon worden, helaas viel de 1-1 toch in de rebound. Dit was ook de eindstand.
  De beleving en intensiteit was net als afgelopen dinsdag weer heel goed! Ook was er progressie in het veldspel te zien! Ik ben trots op de heren! Tevens onze dank aan Mees, Jeroen en Said van het 3de die vandaag mee hebben gespeeld! Op naar de eerste bekerwedstrijd op 29 augustus!
 • BZC'13 2 - FC Hilversum 2  2-0
   
  Verslag:Roger
   
  Eindelijk was het dan zover na alle COVID19 problemen mochten de mannen van BZC'13 2 weer het veld op voor een wedstrijd.
  De tegenstander was FC Hilversum 2 welke ook het komend seizoen in de 4de klasse zal uit komen net als ons.
  Het begin was furieus van de thuisploeg en met 2 goede uitgespeelde counters stond het binnen het kwartier op 2-0! De 1-0 werd gescoord door Paul met een mooie volley! Bal werd veroverd op het middenveld en met goed doorzetten kwam de bal uiteindelijk terecht bij Paul welke met een mooie volley de bal achter de keeper van FC Hilversum deed belanden.
  De 2-0 volgde al snel welke met een goede kopbal werd afgerond door Mikey!
  Het veldspel was goed en de mannen van BZC'13 wisten elkaar in de beginfase goed te vinden. Na wat wissels werd het spel (dit kwam niet zozeer door de mannen die er in kwamen maar meer door onduidelijkheid van wie er nu uit ging en wie er in kwam) wat onrustiger.
  FC Hilversum kwam ook wat beter in het spel en deed wat kansen creeren maar tot echt uitgespeelde mogelijkheden leidde dit niet.
  Wel was er nog een gevaarlijke situatie door een uitbraak van een van de spitsen van FC Hilversum welke ternauwernood tot een halt werd geroepen door onze aanvoerder al dan niet onregelementair ๐Ÿ˜‰.
  De vrije trap die daarop deed volgen leed tot niets.
  Naar het einde van de eerste helft toe kwam FC Hilversum nog wel een paar keer gevaarlijk door maar elke keer werden we of gered door onze keeper Wesley of werd er goed verdedigd.
  De tweede helft startten we weer goed en wisten we bij vlagen het balletje goed rond te laten gaan maar door het doorwisselen en nog wat conditionele achterstand deden we steeds meer de organisatie uit het oog verliezen wat het spel steeds slordiger deed maken.
  Wat wel een lust voor het oog was was de enorme werklust die iedereen liet zien!
  Ik heb een echt team gezien wat bereid was voor elkaar te werken en ik ben ook zeer trots op de mannen dat ze dit hebben laten zien!
  Op naar de volgende oefenwedstrijd! Tegen Hertha 2 op zaterdag 22 augustus!
 • BZC'13 2 - Olympia 25 2 (4-3)
   
  Verslag: Roger
   
  Na 2 oefenpotjes was het nu tijd voor het semi serieuze werk namelijk de eerste bekerwedstrijd van het geplande drieluik. Thuis tegen een erg jong 2de elftal van Olympia 25. Tijdens de voorbereiding op die wedstrijd had het al behoorlijk geregend en dat maakte het veld erg glad en ook drassig. Een maaibeurt had waarschijnlijk ook geen overbodige luxe geweest haha. Maar genoeg over het veld. We begonnen met de afspraak om rustiger aan de bal te zijn dan de voorgaande wedstrijden en in de eerste 15 minuten lukte dat aardig. Echter we raakten de regie gaandeweg kwijt en Olympia maakte de 0-1. We toonden veerkracht en het duurde niet lang en Pim maakte de 1-1. Na 2 gele kaarten voor slidings van Mikey en Oscar stonden we ineens met 9 man in het veld. We konden Olympia goed van ons afhouden en we stonden na 13 minuten weer compleet in het veld. Helaas lukte het niet om de afspraken na te komen in het veld en met een aanval dwars door het midden maakte Olympia er 1-2 van! Na goed doorzetten Aan de linkerkant werd een van ons gevloerd in de 16 en leverde ons dat een penalty op! Aimane ging achter de bal staan en schoot hem onberispelijk in. 2-2 wat ook de ruststand was. Na de afspraken weer herhaald te hebben gingen we voor de 2de helft het veld op. De eerste 10 minuten gingen nog maar erna zakten we als team helaas door de ondergrens, werkelijk niks ging meer goed. We hielpen Olympia daarmee het zadel in en ze kwamen verdiend op voorsprong: 2-3. Echter ineens kwam er weer leven in onze ploeg en begonnen we eindelijk weer het spel te spelen van de laatste 2 oefenwedstrijden wat resulteerde in een mooie gelijkmaker van Pim: 3-3! Het werd zelfs nog mooier voor het 2de van BZC'13 want na een onvervalste scrimmage maakte Aimane ook zijn 2de van de dag! 4-3! Olympia wilde nog wel aanzetten maar had geluk dat we de score zelfs nog niet verder deden uitbreiden... Wat niet verdiend had geweest maar toch ๐Ÿ˜‰. We hebben nog genoeg dingen om te verbeteren maar deze veerkracht is een enorme positieve afsluiting van deze hele rommelige wedstrijd! Daar ben ik wel heel trots op!